Misteri Makam Luar Batang

Salah satu yang membuat kawasan Luar Batang ini terkenal adalah masjidnya. Pada 1736 M, seorang pemuda Arab bernama Habib Husein bin Abubakar Alaydrus Misteri Tumbal Danau Tengkorak di Bantimurung . Jamaah masjid saat berdoa di Masjid Luar Batang di daerah Pasar Ikan, Jakarta Utara, 1/4 . Konon dahulu ketika Habib Husein meninggal . Kampung Luar Batang tiba-tiba mencuri perhatian banyak orang, terkenal karena terdapat makam keramat yang ada di dalam masjid . Setelah Al Habib Husein bin Abu Bakar Alaydrus atau lebih dikenal dengan Ketua Pengurus Masjid Jami Keramat Luar Batang Habib Husein bin Hasan Misteri Harta Karun di Gudang Timur Kasteel Batavia Bagian-2 ..

Habib Husein Bin Abu Bakar Alaydrus Luar Batang Kicaunews

Habib Husein Bin Abu Bakar Alaydrus Luar Batang Kicaunews

 • Habib Husein Bin Abu Bakar Alaydrus Luar Batang Kicaunews
 • Ikan Teraneh Di Dunia Berita Aneh Dan Unik Di Dunia Caroldoey
 • Sejarah Jejakwaris

  Akhir bicara aku mohon izin Haji Osair menunjukkan makam Tok Janggut, lalu beliau tanpa berlengah terus mengambil kunci motor kapcai dan ajak aku membonceng ke makam .

 • Icefilms Info Glo Ister

  Vote for iceFilms.info on glo.ister:.

 • Sains Teknologi Utusan Online

  TAHNIAH diucapkan kepada Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh yang memperkenalkan konsep penyelidikan translasional translational research semasa .

 • Filem Drama Utusan Online

  Anugerah filem paling berprestij dalam negara, Festival Filem Malaysia ke-28 FFM28 berbaki kurang sebulan lagi. Seperti tahun lalu, akan ada saja isu hangat cuba .

author